Gelé fra rødvin

Overrask gjestene med en fasjonabel kulinarisk nyhet – gelé fra rødvin! Det blir et originalt tillegg til desserter, salater, snacks og kjøtt

Ingrediensene

Rødvin – 500 ml

Gelatin – 12 g

Vann – 6 ss.

  • 63 kCal
  • 3 min.

Kokeprosess

Venner gjentatte ganger i min vane å oversette binge til en matbit. Over tid endret jeg ikke henne – bare elsker et utvalg av retter ved hjelp av vin. Jello fra vin (i dette tilfellet – gelé fra rødvin) er, i motsetning til en vanlig, ikke vingelé, ikke en dessert, men en saus. Utvalget av bruk er veldig bra – gelé fra vin kan utfylle desserter, servert med salater og kalde snacks. Generelt, til alle rettene som vinen er egnet til, hvis du tenker på det, kan du bruke gelé fra vin. Imidlertid må vi huske at med varme retter skal det brukes på en listig måte: Ikke hell hele delen på en gang, men hold den i en separat bolle eller sauseskål, og server hvert stykke varm tallerken med et lite stykke gelé. Så det smelter jevnt i munnen, ikke på en tallerken, og du får en svært uvanlig smakfølelse.

Gelatin blunts, skjuler smaker, så for gelé fra vin eneste viner med en veldig intens smak, og ikke med en svak og øm, er egnet. Det jeg lager av gelé er faktisk en forsterket rød. Porto er ikke dårlig. Fyldige usøte rødder – til usøte salater, kaldt eller varmt kjøtt. Se på hvor mye væske din gelatinemballasje krever – omtrent så mye vin du trenger. Litt mer, litt mindre – spiller ikke en spesiell rolle. Vann for å myke gelatin – i henhold til instruksjonene på pakken.

Ingredienser for gelé fra rødvin

Løs gelatin i en liten mengde vann i henhold til anbefalingene på pakken (5-10 minutter).

Soak gelatin

Smelter på en lav varme, til den er fullstendig oppløst. I intet tilfelle tillater vi væsken å koke.

Varm gelatin

Hell i varm gelatinevin, bland den grundig. Rationally, først, hell i en liten del, deretter gradvis øke mengden kald væske. Hvis du heller all den kalde væsken i varm gelatin på en gang, så kan geléen bli ujevn, med stykker tettere, “frosset” gelatin.

Hell vinen

Gelé med vin fryser i kjøleskapet i 3 timer, uten kjøleskap kan det avkjøles på vinduskarmen, det tar bare mer tid.

Avhengig av dette får geléen en annen konsistens. Jeg har et bilde av en ferdig vingelé ved romtemperatur, omrørt og lagt ut i en sausbåt.

Oppskrift på gelé fra rødvin

Jeg påminner deg om at med vinretter kan vinjell kun kombineres på en skje, og ikke alt på en gang, ellers vil det bare smelte. Så for servering er de optimale de små pølser.

Foto av gelé fra rødvin

Добавить комментарий

*

− 1 = 8