Melksaus voor schnitzels

Zeer eenvoudige en smakelijke zuivelsaus voor schnitzels van een minimum aan producten! Het is heerlijk!

De ingrediënten

Melk – 250 ml

Meel – 1 eetl.

Zout – snuifje

Boter – 5 g

  • 101 kCal
  • 15 minuten

Kookproces

Ik heb in mijn arsenaal slechts twee sauzen voor schnitzels: tomaat en melk. Beide vullen de smaak van schnitzels uitstekend aan.

Ik zal u vandaag een zuivelsaus aanbieden voor schnitzels, die ik al vele jaren kook en die vaak de basis vormt voor meer complexe sauzen zoals Béchamel of kaas.

BELANGRIJK! De saus heel snel klaarmaken. Het belangrijkste is dat je kookgerei met antiaanbaklaag hebt, omdat de saus kan branden. Persoonlijk gebruik ik een braadpan met antiaanbaklaag voor deze doeleinden en het heeft me nooit in de steek gelaten.

Bereid de producten voor en ga verder.

Ingrediënten voor zuivelsaus voor schnitzels

Doe de bloem in een droge koekenpan. We zetten de braadpan op het vuur en bakken de bloem een ​​beetje, letterlijk 3-4 minuten, roeren, we moeten de bloem drogen, het mag niet bruin worden!

Bak de bloem

Haal de braadpan uit het vuur. Voeg nu een snuifje zout toe aan de bloem.

Voeg zout toe

We schenken eerst wat melk en roeren de melk vervolgens goed met bloem zodat er geen klontjes ontstaan. U kunt hiervoor een garde gebruiken.

Giet de melk erin

Nu schenken we alle melk over en zetten de pan op het vuur. Zeer snel, klop de beat tot een gladde massa, letterlijk 2-3 minuten, roer.

Roer de saus

De saus wordt glad.

Kook de saus

Voeg een stuk boter in de saus toe, kook het een minuut en haal het uit het vuur.

BELANGRIJK: wees voorzichtig, bij de eerste tekenen dat de saus begint te kleven aan de braadpan, haal het uit het vuur, de saus zal de gewenste consistentie bereiken en zonder het.

Doe de boter

We schenken de kant en klare zuivelsaus voor schnitzels in een juskom of schenken er pasteitjes aan en serveren het gerecht op tafel.

Foto van zuivelsaus voor koteletten

Eet smakelijk!

Recept voor zuivelsaus voor schnitzels

Добавить комментарий

*

21 − = 13