Vietnamski sendvič “Ban Mi” s piščancem

Pripravljamo priljubljeno kuhinjo vietnamske kuhinje – začinjen, večplasten sendvič “Ban Miy” s polnjenjem praženega piščančjega filea, zelenjave in zelenjave.

Sestavine

Piščančji file – 500 g

Ginger root – 3-4 cm

Česen – 2 stroka

Med – 2 tsp.

Sojina omaka – 1-2 žlici.

Ribja omaka / belo vino – 1 žlica.

Majoneza – 4 kosov l.

Chili omaka – 2 tbsp.

Čokoladna solata – 0,5 kos.

Kumara – 1 kos.

Vroča paprika – 0,5-1 kos.

Rastlinsko olje – za cvrtje

Bagueta – 300 g

Peljemo korenje – 200 g

Koriander – 2-3 sprigs

  • 151 kCal
  • 1 ura

Postopek kuhanja

Colorful večslojni sendvič “Ban Mi” – priljubljena jed v Vietnamski kuhinji. Ime jed «banh mi» preveden kot kruh, ki pa se uporablja tudi za sklicevanje na vietnamski različico francoske štruce in sendviči / sendviči z različnimi nadevi, pripravljenih na njegovi podlagi.

Sestava Ban Mi je zveza francoske in azijske kuhinje, ki je nastala med kolonizacijo Francije v Indokini. Francoski francoske štruce-win kombinacija majoneze in vietnamske kuharji dopolnjeni z kisle Rotkva korenje, koriander, čili, zelenjave, začimb in začinjene omake. In poleg tradicionalne paštete za francoske, kot polnilo začel dodati različne vrste mesa in rib, mesnih kroglic, tofu in piščanca. Ni ostala nespremenjena in francoske štruce recept – riževa moka je bil dodan k njim, ki so vietnamski različica francoske štruce več svetlobe in mehka.

Vendar pa je odsotnost vietnamski francoske štruce pod roko – ni razlog, da si zanikati užitek uživati ​​okusno, pikanten, sočno večplastnih Ban Mi. Predlagam, da vzamem primer iz vietnamskih kulinaričnih strokovnjakov in kuhamo okusno ban Mi s piščancem iz običajnih in razpoložljivih sestavin, ki jih najdemo v najbližjem supermarketu. Začnimo?!

Recept vietnamskega sendviča

Če želite pripraviti vietnamski sendvič “Ban Mi” s piščancem, boste potrebovali sestavine, naštete na seznamu. Poleg teh komponent, so domače jedi “Ban E” so ponavadi tako imenovani tajni okusom omako – priljubljena v vietnamski univerzalni kuhinjski tekoče začimbe «Maggi Začimbe». Kot nadomestek za to omako se najpogosteje uporablja sojina omaka ali tamarinska omaka.

Sestavine za vietnamski sendvič

Piščančje filete na trakove debele približno 2-2,5 centimetra.

Chop piščančji file

Kosi fileta položite v skledo. Dodamo nariban koren ingverja, drobno sesekljane česnovih lističev, medu, 1 žlica. sojina omaka in 1 žlica. ribja omaka (lahko jo nadomestimo z enako količino belega suhega vina ali, v skrajnih primerih, z vodo).

Dodajte ingver, česen, med in sojino omako

Vse dobro premešajte. Filet pustite na sobni temperaturi vsaj 30 minut ali ga shranite v hladilnik za daljše mariniranje.

Marinate Meso

Majonezo zmešajte s čili omako.

Združite majonezo in čilijsko omako

Rezine čebule narežite in kumare in vroče paprike – tanke plošče.

Izrežite zelenjavo

Pri visoki vročini, v majhni količini rastlinskega olja, kuhajte piščančji file za 7-10 minut, dokler ne kuhamo.

Fry piščančji file

Bagueto odrežite na 2-4 kosov, odvisno od želene velikosti sendviča. Vsak del bagete se razreže vodoravno tako, da polovice ostanejo povezani na eni strani. Iz zgornje polovice baguette vzemite kos drobtine – tako boste imeli več prostora za polnjenje.

Izvleci drobtinec

Velikodušno namažite bagueto z mešanico čilije in majonezne omake in postavite pod žar ali v zgornjo tretjino pečice, segreto na 200 stopinj, za 6-7 minut.

Podložite omako s omako

Vroče plasti francoskih štruc položite nadev: piščanca, malo kisle Rotkva z korenje, kumare rezine, malo čebule, nekaj rezin čili, koriander in malo zelene po vaših željah. Po želji poškropite polnjenje z majhno količino sojine omake ali začimbe “Maggi Seasoning”.

Zelenjavo dajte na rolni

Vietnamski sendvič “Ban Mi” s piščancem je pripravljen.

Fotografija vietnamskega sendviča

Добавить комментарий

*

7 + 1 =