Karamelne palice za novo leto doma

Caramel sladkarije lahko kuhamo doma! Všeč so jim vsi otroci in odrasli. Takšne sladice lahko okrasite s sladicami ali pa jih lahko daste!

Sestavine

100 kg sirupa

Sladkor – 100 g

Voda 30 g

Citronska kislina – 14 tsp

Barvila in arome živil – neobvezno

  • 247 kCal
  • 30 min.

Postopek kuhanja

Domače bonboni in karamel – preprosto in slastno nego, vendar ne tako enostavno. Prvič sem kuhal karamel in to ni bilo tako enostavno, kot se zdi. Potrebujete spretnost, spretnost in hitrost. Vse, kot v ekstremni vožnji, vendar težja naloga, bolj zanimiva je. Zdaj pozabi na vse, kar sem rekel in kuhal. Ne bojte se! Vse se bo izkazalo!

Potrebovali bomo zelo malo izdelkov, vendar bonboni dobijo dostojno količino.

Sestavine za karamelne palice za novo leto doma

Nalijte sladkor, sladkor in vodo v ponev s debelim dnom. Požarite in kuhajte po vrenju 7 minut. Uporabil sem kulinarični termometer in kuhal, dokler se sirup ne segreje na 124 stopinj. V tem primeru je treba sirup nenehno posegati. Sirup mora ostati svetel in v nobenem primeru ne bo zatemnil.

Združite pika, sladkor in vodo

Ko sirup doseže temperaturo 124 stopinj, ne izgleda kot sirup, ampak bolj kot pena iz krzna. Dodajte citronsko kislino in premešajte. Pena bo postala še večja. Sipavo sirup na silikonsko preprogo postavimo pod robove lopatice, tako da je na sredini v votlini, sirup pa nikamor ne pobegne. Daj rokavice. Sirup je vroč, morate skrbno delati, da ne bi prišli do izgorevanja. V pol-sirupu dodajte kapljico gela. Sirup se ohladi in zaseže. Vzemite nekaj barvnega sirupa (rahlo ohlajen), ne preteče več, in se raztegnemo in zložimo, s čimer karamelo nasičimo s kisikom. Masa bo pridobila biserno odtenek. Tisti del karamele, s katerim ne delate, je pod infrardečo svetilko, ga nimam, zato sem karamel v pečici postavil na silikonsko preprogo pri temperaturi 60 stopinj.

Vrelo sladko vodo

Po raztezanju raztegnemo dve klobasi različnih barv in jih zavrtimo skupaj z zastavico. Delujemo zelo hitro in previdno, da ne bi prišli do izgorevanja. Zavihamo rob in izdelamo čebele. Karamel je dobro rezan s škarjami, medtem ko je plastika. Tako hitro sem delovala, da so škarje v okvirju pustile le sled)

Naredite sladkarije

Pripravljene bonboni izgledajo takole. Lahko narediš srca in karkoli hočeš.

Pripravljene karamelne palice za novo leto doma

Recept za karamelne palice za novo leto doma

Fotografija karamelnih palic do novega leta doma

Drevo lahko okrasite s sladkarijami.

Bonboni na božično drevo

Srečno novo leto in božič.

Karamelne pločevinke za novo leto doma

Добавить комментарий

*

41 − 37 =