Sos cendawan putih

Sos (cawan) cendawan putih dengan krim akan melengkapi sebarang hidangan, dan juga boleh digunakan sebagai asas untuk sandwic, tartlets, dan lain-lain.

Bahan-bahannya

Cendawan putih – 150 g

Krim 30% – 150 ml

Air – 120 ml

Dill – bungkus

Garam – secukup rasa

Lada – secukup rasa

Bawang – 1 pc.

Mentega – 100 g

  • 230 kCal
  • 30 min.

Proses memasak

Bagi pencinta cendawan, hidangan dari cep, tentu saja, paling lazat, yang paling wajar, kerana boletus dianggap sebagai cendawan terbaik. Walaupun anda mempunyai sedikit cendawan, dan kemudian anda boleh memasak sesuatu yang lazat dari mereka – contohnya, sos.

Sangat mudah untuk memasak sos cendawan putih: kita hanya perlu memasak cendawan bersama-sama dengan bawang, kemudian mengeluarkan sedikit krim, dan pada akhirnya hanya mengisar massa dengan pengisar. Anda boleh menyajikan sos dengan makaroni, menyebar ke atas roti, menggunakannya sebagai asas untuk sandwic, canape, tartlets. Dan, tentu saja, sos cendawan terbaik dari cendawan putih dan krim datang ke vareniki dengan pemadat kentang, kentang tumbuk, kentang goreng dan hidangan kentang yang lain.

Untuk menyediakan kuih cendawan dari cendawan putih dengan krim, anda memerlukan sedikit bahan-bahan – jangan membayangi rasa yang indah dan aroma cendawan. Boroviki kami akan mengeluarkan, kami akan membersihkan habuk kayu.

Bahan-bahan untuk sos cendawan putih

Kami memotongnya menjadi kiub kecil.

Potong cendawan

Bawang untuk memanggang, juga, tidak akan dipotong menjadi kepingan kecil.

Potong bawang

Letakkan mentega dalam kuali, letakkan bawang, letakkan di atas api.

Goreng bawang

Segera tambah bawang ke cendawan bawang. Kacau, goreng sehingga sedikit kecoklatan.

Masukkan cendawan kepada bawang

Tambah kepada jisim krim. Krim boleh diambil lebih daripada yang ditunjukkan dalam resipi, maka dalam sos cendawan akan kurang, dan bahagian cecair – lebih banyak. Oleh itu, ada kemungkinan untuk mengawal bilangan bahagian, jika terdapat sedikit cendawan, dan sos perlu dimasak untuk lebih banyak bahagian. Saya mempunyai 30% krim, saya akan menambah lagi 120 ml air (beberapa air akan menguap). Anda boleh menggunakan krim dengan kandungan lemak yang lebih rendah, maka anda tidak perlu menambah air, tetapi mengambil lebih banyak krim.

Tuangkan krim tersebut

Saya akan menambah sos secukup rasa, lada itu, letakkannya di bawah tudung dengan api kecil selama 10 minit. Akhirnya tambahkan dill yang dihiris.

Letakkan adas

Kemudian kita tanah jisim ke keadaan sos dengan pengisar. Anda boleh mengisar kepada jisim homogen, anda juga boleh membuat sos, yang akan merasakan kepingan cendawan. Sedap dalam apa jua bentuk, hari ini saya melakukan pilihan kedua.

Tuangkan sos dalam pengisar

Sos cendawan dari cendawan putih dengan krim siap. Kami menggunakan sos daripada cendawan untuk tujuan yang dimaksudkan.

Krim masam cendawan

Добавить комментарий

*

66 + = 74