Ladu lazat seperti di tadika

Ladu kecil dalam bentuk rombus, segi tiga atau dataran seperti kanak-kanak yang tidak makan keju kotej.

Bahan-bahannya

Keju kotej – 220 g

Tepung Gandum – 70 g

Telur ayam – 24 g

Gula – 20 g

Butter – 20 g

Garam – untuk memasak

  • 242 kCal
  • 30 min.

Proses memasak

Memandangkan terdapat sejumlah kanak-kanak di tadika dalam kumpulan, penyediaan pelbagai hidangan dijalankan mengikut formula yang ketat, berdasarkan jumlah produk setiap hidangan. Sekali, kawan saya memberi saya resipi vareniki malas, yang dia lakukan untuk kanak-kanak tadika. Sejak itu, saya sering memasak varenichki seperti di rumah. Sekarang dalam resipi ini, saya sebutkan jumlah produk untuk dua hidangan. Dengan tindakan matematik yang mudah, anda boleh mengira berapa banyak produk yang pergi ke satu hidangan dan, dengan itu, boleh meningkat seberapa banyak yang anda perlukan.

Dalam resipi tadika untuk ladu, hanya mentega digunakan, tetapi anda juga boleh mentega vareniki malas dengan krim masam, jem, jem atau bahkan madu, kecuali untuk mentega, jika tidak ada seorang pun dalam keluarga anda untuk alergi.

Oleh itu, untuk penyediaan dumplings lazat di tadika kami mengambil produk yang disenaraikan di atas.

Bahan-bahan untuk vareniki malas kedua-duanya di tadika

Pertama sekali, curd untuk vareniki malas perlu disapu melalui ayak. Oleh itu, doh untuk ladu akan tanpa biji-bijian, dan kemudian fagots terbesar tidak akan memahami bahawa terdapat keju kotej. Anda boleh segera meletakkan periuk air ke atas api.

Lap keju melalui penapis

Untuk dua hidangan vareniki malas, anda perlu 24 gram telur ayam, jadi kami memecahkan telur, goncang dan gunakan berat untuk mengukur berat badan.

Pukul telur

Masukkan jumlah telur yang betul ke keju kotej.

Sambungkan telur dengan keju kotej

Di sana kita menambah gula dan garam garam.

Tuangkan gula

Kemudian tambah keping tepung, biarkan sedikit untuk debu, apabila kita melancarkan doh.

Tambah tepung

Kami membahagikan doh yang terhasil kepada dua bahagian dan bergulung setiap kali pada gilirannya. Letakkan doh dengan ketebalan sekitar 7-10 mm.

Melancarkan doh

Kami memotongnya menjadi jalur, dan kemudian setiap jalur – ke dalam rombus.

Potong doh ke dalam rombus

Buang mereka dalam air mendidih yang diasinkan, perlahan-lahan campurkan supaya mereka tidak melekat ke bawah, dan mendidih selepas mendidih selama kira-kira 1-2 minit, tidak lebih bahawa mereka telah mengekalkan bentuknya.

Masak Vareniki

Kami mengeluarkan mereka dengan bunyi bising dan kami menikmati dengan mentega cair. Vareniki yang malas sudah siap di tadika. Saya sentiasa berkhidmat krim masam vareniki ini.

Resipi ladu lazat seperti di tadika

Lazar vareniki seperti di tadika yang terbaik dimasak sebelum berkhidmat untuk memakannya panas dan sangat lazat!

Foto ladu lazat seperti di tadika

Добавить комментарий

*

+ 36 = 43