Aardappelen met schenkels en kaas in de oven

Klassiekers van het genre – aardappelen en malse kip, gebakken onder een kaaskorst. Ontevreden en hongerig zal gewoon niet blijven!

De ingrediënten

Kippentrommels – 6-7 st.

Aardappelen – 700 g

Zout – 2 theel.

Specerijen – 1 theelepel.

Plantaardige olie – 3 items van l.

Uien – 1-2 stuks.

Harde kaas – 100 g

  • 143 kcal
  • 1 uur

Kookproces

Een aardappelrecept met kippeboutjes en kaas in de oven

Aardappelen met schenkels en kaas in de oven – slechts een universele schotel. Ik kook het vaak en de gelegenheden zijn anders – een gewoon familiediner of een gezellig samenzijn. Als ik ineens besluit dit gerecht te koken voor een nieuwjaarsvakantie, neem ik een grotere pan. Hoewel het beter is om een ​​dag of twee te koken, omdat de kaaskorst droog wordt en het gerecht niet zo heerlijk is. Natuurlijk kunt u de aardappelen altijd met kip opwarmen door de pan in de oven te plaatsen, maar dan kan het gerecht opdrogen.

Bereid alle ingrediënten op de lijst om aardappelen met kippenpoten met kaas in de oven te bereiden. De schenen kunnen worden gekoeld of bevroren. Ontdooi de kip bij voorkeur bij kamertemperatuur.

Ingrediënten voor aardappelen met kippenpoten en kaas in de oven

Schil de aardappelen en was en snijd ze in dunne plakjes. Je kunt een speciale rasp nemen, zodat alle cirkels dezelfde dikte hebben.

Snijd de aardappelen

Vorm voor bakken met hoge kanten of een pan, bedek met folie, besprenkel het met plantaardige olie. Leg vervolgens de aardappelen neer, zonder elke laag zouten en gietende kruiden te vergeten.

Strooi aardappelen met zout en kruiden

Uien gesneden in helften van ringen en lag op de top van de aardappelen. Leg vervolgens de kippentrommels, ze zout ook en besprenkel met kruiden voor de kip.

Zet uien en kippenpoten

Zet het formulier in een voorverwarmde oven op 180-190 graden, je kunt de vorm bedekken met een deksel of folie gedurende de eerste 20 minuten bakken. Rasp op elke rasp harde kaas – elke soort past, maar het is beter om de voorkeur te geven aan gezouten of gekruid, het heeft een helderdere smaak.

Rasp kaas

Verwijder na 20 minuten de folie en bak de aardappelen met schenkels en kaas nog 10 minuten in de oven, bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze nog eens 10 minuten in een hete oven (180 graden) staan.

Aardappel met kippentrommeltjes en kaas in de oven

Een heerlijk diner met aardappelen en kippenbout met kaas is klaar. Serveer onmiddellijk, terwijl het gerecht heet is – dan is het sappiger en aromatischer.

Foto van aardappelen met kippentrommeltjes en kaas in de oven

Eet smakelijk!

Добавить комментарий

*

61 − 60 =