Pencuci mulut krim masam dengan gelatin

Pencuci mulut yang halus dan lazat dengan krim masam dan gelatin akan menggembirakan kedua-dua orang tersayang dan tetamu anda.

Bahan-bahannya

Krim masam 450 g

Gula – 150 g

Gelatin – 30 g

Berries (raspberry) – 200 g

Koko – 2 sudu besar.

  • 253 kCal
  • 1 jam 20 min.

Proses memasak

Jelly adalah pencuci mulut yang indah, lazat dan cerah. Tidak sukar untuk memasak jeli, tetapi apa ruang untuk kreativiti … Ada campuran kering siap untuk jeli, tetapi lebih menarik untuk memasak pencuci mulut seperti itu. Untuk jeli, gunakan gelatin atau agar-agar berkualiti.

Hari ini kita akan menyediakan pencuci mulut yang masam dengan gelatin. Krim masam boleh diambil apa-apa lemak, lebih baik walaupun% lebih kecil, maka krim masam berubah menjadi subur dan lapang dengan sebat. Anda boleh mengambil buah atau buah-buahan mengikut budi bicara anda sendiri, tetapi saya tidak menasihatkan supaya terlalu berair, contohnya nanas, kerana jus boleh mencegah jeli. Saya mempunyai raspberi beku saya hari ini. Untuk lapisan “coklat”, ambil koko. Dan anda boleh dan tidak menambah apa-apa, pencuci mulut masam dengan gelatin masih akan sangat lazat.

Bahan-bahan untuk pencuci mulut masam dengan gelatin

Pertama sekali, rendam gelatin dalam air sejuk, mengikut arahan pada pakej.

Rendam gelatin

Berries tuang 100 ml air dan tambah 75 g gula (manis menyesuaikan diri dengan rasa anda). Masukkan api dan masak selama 5-7 minit.

Gabungkan beri, air dan gula

Tuangkan krim dengan pengadun gula yang masih tinggal atau pengisar sehingga gula sepenuhnya dibubarkan.

Pukul krim masam dengan gula

Bahagikan krim masam ke dalam tiga bahagian – biarkan dua bahagian putih, dan tambah koko kepada satu. Bengkak gelatin itu dengan memanaskan, kacau, sehingga dibubarkan sepenuhnya, tetapi jangan rebus dalam apa jua keadaan. Sedikit sejuk dan tambahkan sebentar ke krim masam, kacau dengan baik, kira-kira 1/4 bahagian. Sekiranya anda tidak merancang untuk menambah sesuatu kepada pencuci mulut yang masam – hanya campurkan semua gelatin dan seluruh krim masam dengan gula.

Tuangkan gelatin menjadi krim masam

Ketegangan raspberry melalui penapis, sedikit sejuk. Kami akan menuang beberapa gelatin ke sirap raspberry, campurkan dengan baik.

Tuangkan ke dalam gelatin sirup raspberry

Sediakan kremanki, gelas, cermin mata atau apa-apa bentuk lain untuk pencuci mulut. Tuangkan di dalamnya lapisan pertama – krim masam atau merah. Hantar jeli untuk membekukan dalam peti sejuk selama 15-20 minit.

Untuk membahagikan massa jeli mengikut bentuk

Jika pada masa pemejalan lapisan pertama campuran anda telah menebal – tidak apa-apa, mereka dengan cepat boleh dipanaskan sedikit dalam microwave. Tuangkan dengan cara yang sama lapisan kedua, sekali lagi hantar jeli ke peti sejuk. Walaupun lapisan kedua dibekukan, panaskan gelatin sedikit dan tambahkannya kepada campuran “coklat” dan krim masam yang tersisa. Oleh itu, kita mengisi semua bentuk dengan lapisan. Pencuci mulut yang asam dengan gelatin siap, sila pergi ke meja!

Gambar pencuci mulut masam dengan gelatin

Jeli sangat lezat, halus dan cantik. Selera makan!

Resipi untuk pencuci mulut masam dengan gelatin

Pencuci mulut yang masam dengan gelatin

Добавить комментарий

*

+ 41 = 44