Ark for lasagne

Vi avslører alle hemmeligheter og nyanser av å lage ark for lasagne, samt lagring hjemme …

Ingrediensene

Egg av kylling – 4 stk.

Mel, hvete – 400 g

Salt – 1 klype

Olivenolje – valgfritt

  • 252 kCal
  • 2 timer

Kokeprosess

I dag foreslår jeg å lære å forberede en nøkkelkomponent av klassisk italiensk lasagne. Forbered arkene for lasagne i henhold til den tradisjonelle italienske oppskriften. Vi vil avsløre alle hemmeligheter, metoder og subtiliteter av matlaging, og lagring av ark for lasagne hjemme. La oss starte?

Bilde av lasagna ark hjemme

Forbered ingrediensene i listen.

Ingredienser til lasagna ark hjemme

Sikt 350 gram hvetemel på arbeidsflaten. De resterende 50 gram mel skal brukes etter behov, mens du arbeider med testen.

Tradisjonelt brukes hvetemel av høyeste kvalitet fra hård hvete til matlaging, men hvis det ikke var noe slikt mel for hånden, kan du bruke vanlig mel.

Hell mel på bordet

Lag et lite spor i midten av melet, legg egg og 1-2 klype salt.

For å forberede denne typen deig, anses følgende proporsjoner klassisk: 1 egg veier 70 gram for hver 100 gram mel. Ved å fokusere på disse proporsjonene, kan du lagre like mye deig som nødvendig for en bestemt lasagnaoppskrift eller størrelsen på skjemaet i hvilken du planlegger å lage lasagne.

For ikke å inngå nøyaktige målinger av vekten av hvert brukt egg, er det bedre å legge til litt mindre mel i deigen (i dette tilfellet 350 gram for 4 egg).

Kjør eggene

Rør eggene med en gaffel til en homogen masse er oppnådd.

Rør eggene med en gaffel

Flyttet fra sporetes midtpunkt til kantene, blander gradvis mel og eggblanding.

Når eggblandingen er litt tykkere, kan du fortsette å ælte deigen.

Begynn degdekneden

Gradvis deig deigen, form den i en bolle, og bland den deretter med strekkbevegelser, 10-15 minutter, til den blir glatt, elastisk og skinnende.

Hvis deigen blir litt tørr – legg til noen dråper olivenolje.

Ferdig laget deig

Dann deretter deigen i en bolle, dekk med en matfilm og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Om nødvendig kan deigen bli forberedt på forhånd og igjen i kjøleskapet for en dag. Jo lenger deigen hviler, jo mykere og mer elastisk blir den.

For å gjøre det lettere for det videre arbeidet, strøk arbeidsflaten med mel og del deigen i 2 deler. Simuler deigenes del og rull til en tykkelse på ca. 0,5 centimeter, rull rullestiften frem og tilbake langs hele deigenes overflate. Hell om nødvendig mel på arbeidsflaten.

Når deigen når en tykkelse på 0,5 centimeter, fortsett å ruller deigen fra senteret til kantene, om nødvendig, snu deiglaget slik at deigen strekker jevnt. Om ønskelig kan ytterligere rulling av deigen utføres ved bruk av en maskin for rulling av deigen.

Fortsett å rulle deigen til dens tykkelse når 1 millimeter. På dette tidspunktet blir deigen gjennomsiktig og lett. Hvis du blåser på testarket på siden – fra blåset vil kanten av deigen stige.

Klipp deigen i stykker av ønsket størrelse.

For enkelhets skyld kan du forhåndsskære et pappemønster ut av en tykk papp, med fokus på størrelsen på bakervarmen der du planlegger å lage lasagne.

De resulterende deigplatene ligger på den melhullede arbeidsflaten og dekkes med en matfilm, slik at arkene ikke tørker ut. På matfilmen kan du legge ut neste del av lasagnearkene, uten å glemme å legge til et nytt lag med matfilm. Så klistre ikke arkene sammen, ikke tørk ut og tar ikke mye plass på kjøkkenet.

Ark for lasagne er klar.

Før bruk skal lasagneplater kokes i kokende saltet vann i 30 sekunder. Av den angitte mengden av testen får jeg vanligvis 15-18 ark for lasagne, som måler 9 * 17 cm. Ved å bruke disse arkene kan du lage en stor 5-6-lags lasagne i form av en størrelse på 20 * 30 cm.

Lasagnesidene i hjemmet er ikke laget for langtidslagring. Kneaddeig kan være en dag før forberedelsen av lasagna, og rulle ut, kutt og koker deigenes deig – like før den blir kokt.

Добавить комментарий

*

− 9 = 1